Ποινή κάθειρξης οχτώ ετών -έπειτα από συμψηφισμό των ποινών- με αναστολή μέχρι το εφετείο αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών για τον καταδικασθέντα για δύο απόπειρες βιασμού Πέτρο Φιλιππίδη. Ταυτόχρονα, η έδρα επέβαλλε στον ηθοποιό τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και την παρουσία στο ΑΤ της περιοχής του μία φορά το μήνα έως ότου εκδικασθεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, καθώς ο ίδιος αναμένεται να ασκήσει έφεση επί της καταδικαστικής απόφασης.
Το δικαστήριο υιοθέτησε την τελευταία πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, Στέλας Στόγια, για το ύψος της ποινής που θα επιβαλλόταν στον καταδικασθέντα, έπειτα από τον συμψηφισμό. Στο μεταξύ, δεκτές έγιναν και η προηγούμενη εισαγγελική πρόταση για απόρριψη των ελαφρυντικών του πρότερου σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, που πρότεινε η υπεράσπιση του Πέτρου Φιλιππίδη.
Χαρακτηριστικά, η εισαγγελέας είπε τα εξής για να υποστηρίξει το επιχείρημα της απόρριψης των ελαφρυντικών, σύμφωνα με το δικαστικό ρεπορτάζ:
«Όλως αορίστως αναφέρθηκε από την υπεράσπιση ότι από το 2014 τίποτα δεν ακούστηκε σε βάρος του κατηγορουμένου. Η υπεράσπιση διατείνεται ότι από το 2014, ο κατηγορούμενος ήταν ένας άνθρωπος της τέχνης, με καθημερινή ήρεμη ζωή. Όμως, μπορεί να μην πέρασε τη δικαστική οδό αλλά ακούστηκε στο δικαστήριο και η καταγγελία της κ. Παπαμερή, το 2016 και η καταγγελία της κ. Δροσάκη το 2018. Αντίθετα έχουν κατατεθεί για συμπεριφορές του κατηγορουμένου, που παρά το γεγονός ότι δεν έχουν διέλθει τη δικαστική οδό, δεν ήταν παραφωνία στην υπόλοιπη ζωή του, αλλά μέρος του τρόπου ζωής του. Η συμπεριφορά του κατηγορουμένου με βάση τις καταγγελίες, δεν ήταν παραφωνία ούτε έκπληξη, αλλά είχε μια προηγηθεί μια αντικοινωνική συμπεριφορά από μέρους του. Όπως κατέθεσαν μάρτυρες εδώ. Ενδεικτικά αναφέρω την κατάθεση της κ. Παπούλια για τα έτη 1997-1998».
Υπενθυμίζουμε ότι ο ηθοποιός καταδικάσθηκε για τις δύο απόπειρες βιασμού, αλλά αθωώθηκε για το αδίκημα του βιασμού για το οποίο κατηγορούνταν.